ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η παρατεταμένη χρήση χωρίς τον συνιστώμενη συχνότητα καθαρισμού αφαιρεί τη λάμψη
Τα χαλιά, για να διατηρούν τις ιδιότητές τους και να είναι αισθητικά άρτια, έχουν ανάγκη από τακτικό επαγγελματικό καθαρισμό. Η συχνότητα του καθαρισμού πρέπει να είναι ανάλογη της χρήσης. Μια καλή συχνότητα πλύσης είναι ανάλογη με αυτή της πλύσης των κουρτινών.

Τα χαλιά δεν φθείρονται με το πλύσιμο. Αντιθέτως, το πλύσιμο είναι ο μοναδικός τρόπος να διατηρούν την αρχική τους εικόνα για δεκαετίες. Η παρατεταμένη χρήση χωρίς ή με ελλιπή καθαρισμό προκαλεί μη αναστρέψιμες αλλοιώσεις στα χρώματα και στο πέλος του χαλιού.
Χαλιά τα οποία αγοράστηκαν από την εταιρεία μας πριν από τουλάχιστον πενήντα χρόνια και πλένονταν ανελλιπώς, διατήρησαν την όψη τους παρά το πέρασμα ετών. Επομένως, η επαγγελματική μας εμπειρία μας ωθεί στο συμπέρασμα ότι τα χαλιά που πλένονται πριν λερωθούν αρκετά διατηρούν την αρχική τους εικόνα για δεκαετίες. Το μοναδικό μειονέκτημα της τακτικής συντήρησης είναι το κόστος.

O καθαρισμός χαλιών στο σπίτι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, αφού εκεί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επαγγελματικά βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά ούτε φυσικά να γίνει ξηρός καθαρισμός. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι λόγοι που συντείνουν στη λύση του ταπητοκαθαριστηρίου. Ο βασικότερος είναι το στέγνωμα. Αν το στέγνωμα δε γίνει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους χωρίς υγρασία αλλά και μακριά από τον ήλιο που διαβρώνει τα χρώματα, τότε το χαλί θα καταλήξει είτε ξεβαμμένο είτε με κατάλοιπα υγρασίας. Κάτι δηλαδή που είναι πολύ συνηθισμένο στο πλύσιμο στο σπίτι.

Όλοι οι τάπητες που πλένουμε μετρούνται, μήκος επί πλάτος, και έτσι βγαίνει το εμβαδόν τους. Βάσει λοιπόν των τετραγωνικών μέτρων του τάπητα, υπολογίζεται και η τιμή που θα χρεωθεί το πλύσιμό του (ισχύουσα τιμή πλυσίματος / τετραγ. μέτρο). Στους μικρούς τάπητες ισχύει το τρέχον μέτρο (ελάχιστη υπολογιζόμενη διάσταση κάθε πλευράς το 1 μέτρο).

Μπορείτε να πληρώσετε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα καθώς κατά την παράδοση διαθέτουμε POS μηχάνημα μαζί του.